Specjalistyczne Targi Spożywcze FOOD MARKET COURT 207
7-9 MARCA 2017 PTAK WARSAW EXPO
Rozmowa z Arturem Stasiakiem, przedstawicielem firmy KJOW – organizatorem spotkań biznesowych „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-er”, towarzyszących targom „WARSAW PACK” oraz „Warsaw Food Tech”.
Podczas Targów „WARSAW PACK” i „Warsaw Food Tech”, które odbędą się w dniach od 7 do 9 marca 2017 r. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, KJOW organizuje aż trzy spotkania biznesowe. Co to będą za wydarzenia? - Podczas „Targów Opakowań WARSAW PACK 2017” oraz „Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych WARSAW FOOD TECH 2017” będziemy mieli przyjemność organizować aż trzy wydarzenia. Będą to „Meat Market” – spotkanie dostawców i kupców mięsa oraz wyrobów mięsnych, które będzie odbywało się 7 marca 2017 r., „Food Convenience” – spotkanie dostawców i kupców dań gotowych zaplanowane na 8 marca 2017 r. oraz organizowany przez nas po raz pierwszy „POW-er” – spotkanie dostawców i kupców przetworów owocowo-warzywnych, które będzie miało miejsce w środę, 9 marca 2017 r. Wydarzeniom będą towarzyszyły specjalistyczne wykłady, konsultacje eksperckie lub interesujące prezentacje. Wszystkie konferencje będą odbywały się w wyjątkowej atmosferze, sprzyjającej prowadzeniu rozmów i zawieraniu kontaktów biznesowych. - Jednak spotkania, wykłady i prezentacje to z pewnością nie wszystko. Na co jeszcze mogą liczyć uczestnicy „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-eru”? - Podczas wszystkich wydarzeń będzie funkcjonowała „Strefa VIP ” – będzie to ekskluzywne miejsce, pozwalające na komfortowe prowadzenie spotkań biznesowych. Co więcej, kolejnym wydarzeniem towarzyszącym będą Specjalistyczne Targi Spożywcze „Food Market Court” dla branży mięsnej , dań gotowych i przetwórstwa owocowo warzywnego – gdzie można będzie zapoznać się z najnowszą ofertą producentów i dystrybutorów w/w branż. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewniane przez nas warunki spełniały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości. - „Meat Market” i „Food Convenience” to wydarzenia dobrze znane w branży mięsnej i dań gotowych. Proszę powiedzieć nieco więcej o korzyściach płynących z uczestnictwa w tych konferencjach. - „Food Convenience”, odbywające się jeszcze w zeszłym roku pod nazwą „Fresh Convenience”, to spotkanie dostawców produktów typu convenience z kupcami z sieci handlowych. Wszystkie rozmowy biznesowe odbywają się w komfortowych warunkach Kupieckiego Centrum Handlu, odwrotności typowych targów, gdzie swoje stoiska mają kupcy poszczególnych sieci handlowych, a odwiedzającymi są oferujący produkty i wyroby. Wydarzeniem towarzyszącym „Food Convenience” jest prezentacja i degustacja dań gotowych przygotowywanych na bieżąco przez kucharzy. Następnie potrawy są oceniane. Podobnie działa „Meat Market” z tą różnicą, że wydarzeniem towarzyszącym rozmowom handlowym są wykłady prowadzone przez ekspertów z branży. „POW-er” to konferencja, która w 2017 r. odbędzie się po raz pierwszy. Co wyróżnia to wydarzenie? - „POW -er" konferencja, którą organizujemy pod hasłem "Siła przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce”. To wyjątkowe wydarzenie w skali naszego kraju. Podczas „POWER-u” przede wszystkim będą odbywały się spotkania przetwórców i importerów z branży z kupcami. Umożliwią one zawarcie nowych kontaktów biznesowych oraz rozpoczęcie współpracy. Będą towarzyszyły im wykłady dotyczące rynku i sprzedaży przetworów owocowo-warzywnych w Polsce oraz towarów przeznaczonych na eksport. Dlaczego warto uczestniczyć w organizowanych przez Państwa wydarzeniach? - Wszystkie trzy wydarzenia to niepowtarzalna okazja dla dostawców na nawiązanie kontaktów biznesowych z największymi sieciami handlowymi w Polsce i za granicą. Dzięki temu, że w ciągu jednego dnia w jednym miejscu gromadzą się setki osób z branży, a atmosfera sprzyja rozmowom biznesowym, naprawdę łatwo o zainicjowanie obiecujących negocjacji i zawarcie intratnych umów. Co więcej, kupcy mogą także łatwo odnaleźć interesujące ich produkty i rozpocząć rozmowy z dostawcami. Dzięki temu, udział w wydarzeniu może być ogromnym krokiem w kierunku rozwoju firmy, który umożliwi poszerzenie grona odbiorców, a tym samym podniesienie rozpoznawalności firmy i relatywne zwiększenie jej przychodów. - Jak dużym zainteresowaniem w poprzednich latach cieszyły się wydarzenia organizowane przez KJOW? - Nasze konferencje cieszą się dużym zainteresowaniem. Wystarczy tylko wspomnieć, że w zeszłym roku organizowane przez nas jedno z największych wydarzeń w branży owocowo-warzywnej „Fresh Market”, odbywając się we wrześniu w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim, gościło około 350 osób ze 150 firm. Nowe wydarzenia natomiast, takie jak „Meat Market” i „Food Convenience”, liczyły około 150 uczestników z 60 firm. Zgodnie z naszymi przewidywaniami w 2017 roku organizowane przez nas konferencje będą cieszyły się jeszcze większym zainteresowaniem. Wnioskujemy to na podstawie dużego zainteresowania i nieustannie napływających zapytań od naszych potencjalnych gości i partnerów. A dlaczego zdecydowali się Państwo na to, aby konferencje odbywały się właśnie w czasie trwania „WARSAW PACK” i „Warsaw Food Expo” w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie? Branża mięsna, dań gotowych czy przetworów owocowo-warzywnych nie mogłaby istnieć bez innowacyjnych opakowań i nowych technologii, dlatego uznaliśmy za naturalne iż nasze wydarzenia powinny towarzyszyć targom „WARSAW PACK” i „Warsaw Food Tech” Co więcej, to także wygodne rozwiązanie dla dostawców i handlowców, którzy będą mogli uczestniczyć w wielu wydarzeniach w tym samym czasie. Pozwoli to na oszczędność cennego czasu, przeznaczonego na delegacje i sprawi, że kilkudniowy wyjazd stanie się naprawdę opłacalny. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z programami nadchodzących wydarzeń na naszych stronach internetowych. Do zobaczenia w marcu 2017 r. na „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-erze”. Zapraszamy do rezerwacji stoisk na Food Market Court” Więcej: TargiZywnosci.pl |
Dobra zmiana na rynku przetwórstwa spożywczego.
Rynek spożywczy to jeden z najszybciej rozwijających się sektorów produkcyjnych w Polsce z dużym potencjałem eksportowym. Zgodnie z ogłoszoną przez Ministerstwo Rozwoju Strategią na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju „w dłuższej perspektywie zdolność do konkurowania polskich towarów na zagranicznych rynkach będzie zależała już nie tylko od ich ceny, ale przede wszystkim od ich poziomu technologicznego,(…) a unowocześnienie oferty eksportowej jest jednym z głównych warunków przesunięcia się polskich firm w stronę bardziej dochodowych ogniw w globalnych łańcuchach wartości.” Odpowiedzią na zapotrzebowanie polskiej branży przetwórstwa spożywczego w kierunku podniesienia wartości rynkowej produktów spożywczych są organizowane w marcu 2017 w Międzynarodowym Centrum Targowo Kongresowym PTAK WARSAW EXPO Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych WARSAW FOOD TECH 2017, Specjalistyczne Targi Spożywcze FOOD MARKET COURT 2017 oraz Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Opakowań WARSAW PACK 2017. Targi Warsaw Food Tech 2017, Food Market Court 2017 i Warsaw Pack 2017 to okazja m.in. na pokazanie możliwości rozwoju technologii spożywczych i prezentację trendów branży przetwórstwa spożywczego Targi mają na celu zwiększenie innowacyjności polskich towarów, co w dłuższej perspektywie pozwoli konkurować polskim producentom na zagranicznych rynkach. Targi Warsaw Food Tech 2017, Food Market Court 2017 i Warsaw Pack 2017 swoim zakresem obejmują dwie spośród 12 wspieranych przez Ministerstwo Rozwoju branż eksportowych: maszyny i urządzenia oraz polskie specjalności żywnościowe. Targi poprzez swój międzynarodowy charakter mają na celu sprzyjać budowaniu pozytywnego wizerunku Polski w świecie, zwiększeniu konkurencyjności polskich wyrobów na rynkach zagranicznych oraz promowanie Marki Polskiej Gospodarki. Mamy zaszczyt poinformować o podjęciu długofalowej współpracy w zakresie organizacji branżowych wydarzeń targowych pomiędzy Holdingiem Ptak SA a firmą KJOW Sp. z o.o. KJOW jest wieloletnim organizatorem renomowanych spotkań producentów branży spożywczej z kupcami sieci handlowych. Holding Ptak SA jest operatorem 2 największych w Europie Centralnej centrów wystawienniczych Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie k. Warszawy oraz w Ptak Fashion City w Rzgowie k. Łodzi. Owocem współpracy jest organizacja w ramach FOOD MARKET COURT 2017 spotkań B2B producentów i kupców sektorów przetwórstwa mięsa, owoców i warzyw oraz dań gotowych. Atuty wynikające z połączenia sił obu firm w celu realizacji specjalistycznych targów branży spożywczej trafnie pokazał Pan Artur Stasiak, przedstawiciel KJOW: "Branża mięsna, dań gotowych czy przetworów owocowo-warzywnych nie mogłaby istnieć bez innowacyjnych opakowań i nowych technologii, dlatego uznaliśmy za naturalne iż nasze wydarzenia powinny towarzyszyć targom „WARSAW PACK” i „WARSAW FOOD TECH” organizowanym przez zespół Ptak Warsaw Expo. Co więcej, to także wygodne rozwiązanie dla dostawców i handlowców, którzy będą mogli uczestniczyć w wielu wydarzeniach w tym samym czasie. Pozwoli to na oszczędność cennego czasu, przeznaczonego na delegacje i sprawi, że kilkudniowy wyjazd stanie się naprawdę opłacalny." Więcej: TargiZywnosci.pl |